Herken je jezelf hierin?

 • Je maakt je zorgen over de studiekeuze van je kind
 • Je hebt geprobeerd je kind te helpen, maar of dat nou echt geholpen heeft?
 • Je zoon heeft geen idee welke opleiding nou eigenlijk écht bij hem past
 • Je dochter is erg onzeker. Zij denkt dat ze de enige is die niet weet welke studie ze moet kiezen
 • Praten over een studiekeuze mondt (soms) uit in ruzie
 • Je hebt wel een idee waar jouw dochter eigenlijk goed in is, maar het lijkt wel of ze je niet gelooft
 • De beroepskeuzetest die je zoon heeft gedaan, geeft geen duidelijkheid

Zou je dit je zoon of dochter ook zo gunnen?

 • Goede gesprekken met jou waarin je hem/haar helpen kan bij de studiekeuze
 • Meer zelfvertrouwen hebben, omdat ze goed weten wat hun eigen kwaliteiten zijn
 • Geen studiekeuzestress meer hebben
 • Samen met jou ontdekken welke opleiding goed zou kunnen passen
 • Duidelijk kunnen uitleggen waarom ze voor een opleiding kiezen
 • Trots kunnen vertellen wat ze volgend jaar gaan doen
 • Zelf hun toekomst vormgeven

Een studiekeuze of beroepskeuze is niet zomaar wat!

Ons gratis programma ‘Help, mijn kind moet een studie kiezen!’ geeft je diverse tips en gave opdrachten die jou en je zoon/dochter zullen helpen bij het maken van de studiekeuze. Je krijgt 9 mails met inhoud waar je écht mee uit de voeten kunt. Zo leer je zelf wat je beter wel en niet kunt doen. En voor je zoon/dochter hebben we concrete opdrachten die rechtstreeks uit ons programma komen. Zij leren meer over hun interesses, passie en kwaliteiten. Ook helpen we met het nemen van de logische stappen om te ontdekken welke opleiding bij hen past.

Ik was verbaasd dat de tips en opdrachten uit dit programma ons zo goed geholpen hebben. Jort wilde er eerst niets van weten. Vond het maar stom om te beginnen met het programma. En misschien nog wel stommer dat we het sámen gingen doen. Haha.

Maar wat is hij nu blij!! De opdrachten waren erg leuk om te doen. En, het belangrijkste, hij weet nu welke studie hij wil gaan doen! Wat zijn we daar blij mee. Het geeft hem (en ons) veel rust. Hij kan zich nu in alle rust richten op zijn examen.

 

Annelies

moeder van Jort (16 jaar)

Het belang van een goede studiekeuze

Het is nu meer dan ooit belangrijk dat een jongere snel een goede studiekeuze maakt. En jaartje verkeerde keuze kan maar zo een studieschuld van meer dan €8.000,- opleveren. En met de aanpassingen die de regering steeds weer doet aan de studielening, wil je die evt schuld voor je zoon/dochter toch echt zo laag mogelijk houden!

Daarnaast merken wij dat studenten die uitvallen op hun opleiding een flinke deuk in hun vertrouwen oplopen. Vaak duurt het wel een tijdje voor ze weer toe zijn aan een nieuwe studie. En helaas gaan sommigen helemaal niet meer verder.

Kortom, alle hulp is welkom om je kind te helpen bij het maken van deze keuzes. Want dat het moeilijk is, daar twijfelt niemand aan. Ons programma geeft duidelijke tips en opdrachten waar zowel ouders als jongeren goed mee aan de slag kunnen.

 

Ik was er eerst wat sceptisch over, maar wat heb ik veel gehad aan deze opdrachten. Ze maakten dat ik zelf ging nadenken over wat ik vind en wil. Zo leuk om ook vriendinnen en andere bekenden te laten meedenken over mijn kwaliteiten. Ik kreeg gewoon een heleboel complimenten eigenlijk. Lekker voor mijn zelfvertrouwen;-) Ik weet nog niet precies wat ik wil gaan doen. Maar dat het richting de technische kant gaat, is nu wel duidelijk.

O ja, en wat fijn dat mijn ouders die tips kregen. Ze snapten ineens beter hoe ze dingen met me moesten bespreken.

Deborah

18 jaar

Wat kan je verwachten? De komende weken ontvang je elke twee dagen een mailtje van ons. Er zijn mails met tips voor ouders. Deze tips geven wij zelf vaak aan ouders. Elke ouder heeft het beste voor met zijn kind, maar soms vinden jongeren dat maar ingewikkeld. Het lijkt wel of ze willen dat ouders zich nergens meer mee bemoeien. Vaak is dit maar schijn en is juist de mening van hun ouders nog steeds enorm belangrijk.

Je krijgt ook mails met opdrachten. Deze opdrachten gebruiken wij zelf al jaren om onze Talenttour jongeren te helpen bij het maken van hun studiekeuze. De opdrachten maken zaken duidelijk. Laten ze nadenken en ontdekken. Op een aansprekende manier.

 

Ja, ik wil graag jullie gratis programma
‘Help, mijn kind moet een studie kiezen!’
ontvangen.

Velden met een * zijn verplicht