Ouderavond thema voor ouderraden

Veel ouderraden zijn vaak op zoek naar een goed onderwerp of thema voor een ouderavond die zij organiseren. Een onderwerp waarvan wij vinden dat die niet op de agenda mag ontbreken is: keuzes maken. Keuzes maken in je leven, maar ook keuzes maken in je studie. Aangezien wij weten hoe dynamiek en humor bijdragen aan een goede informatieoverdracht, kunnen wij voor u een fantastische studiekeuze thema-avond organiseren voor ouders over:

PRATEN MET JE KIND OVER HUN STUDIEKEUZE

Het maken van een keuze voor de studie van een kind is niet altijd even makkelijk. Vaak weten kinderen op die leeftijd nog niet zo goed wat ze willen. Om je kind te helpen bij het maken van die keuze is het van belang dat je weet hoe je dit gesprek zonder oordeel kunt sturen. Sommige kinderen zijn in de veronderstelling dat ouders bepaalde verwachtingen hebben als het gaat om een (vervolg)opleiding. Dit is niet altijd het geval, maar er zijn ook ouders die inderdaad (onbewust) sturend of afwijzend kunnen zijn als hun kind een idee heeft voor hun (vervolg)studie. Maar hoe reageer je dan als ouder?

Om ouders te begeleiden in de communicatie met hun kind over hun studiekeuze, heeft Marieke van de Weg een voorspeeltheater met 2 acteurs en haarzelf als interactief begeleider. Er worden diverse scenes gespeeld door de acteurs die door input van het publiek en begeleiding van Marieke met veel humor en dynamiek worden bijgeschaafd. Met elkaar ontdekken we wat een goede manier is om met je kind het gesprek aan te gaan.

~ Mooi dat Marieke ook haar eigen kwetsbaarheid als ouder durft te laten zien ~
Moeder van Fleur

Het programma voor de thema avond duurt zo’n 1,5 uur en uit voorgaande voorstellingen is gebleken dat het publiek razend enthousiast is omdat het heel dynamisch, humoristisch en interactief is. Het publiek leert spelenderwijs en informeel hoe het gesprek aan te gaan met hun kind. De tips die voortkomen uit deze voorstelling zijn thuis direct toepasbaar en sluit aan op de belevingswereld van de hedendaagse pubers.

~ Eindelijk eens een ouderavond die niet zo saai was, maar waar ik interactief bezig kon zijn ~
Vader van Guido

Neem contact op met Marieke van de Weg voor meer informatie:

Mail: marieke@talenttour.nl
Telefoonnummer: 06-3033 7725