Regio’s: Ermelo, Harderwijk & Randmeren, Apeldoorn

Ik ben Marieke van de Weg, eigenaar en oprichter van Talenttour. Sinds 1993 werk ik met en begeleid ik jongeren. Vroeger als docent techniek en leerlingbegeleider. Sinds 2011 help ik met Talenttour jongeren bij het maken van de juiste studiekeuze. Zowel individueel als in groepen. Ook werk ik regelmatig als trainer/ coach op scholen vanuit Talenttour.

Volgens mij kun je niet iedereen op dezelfde manier dingen leren. Daarom ben ik altijd op zoek naar aanwijzingen voor hoe iemands brein werkt en wat hem of haar motiveert.. Iedereen is in het een of ander succesvol. Dat te ontdekken, daar beleef ik het grootste plezier aan. Dat laat me ‘kwispelen’.

Ik kan zichtbaar genieten als ik mensen zichzelf zie ontdekken. Het eigen potentieel ziet aanboren. Dat is wat ik met Talenttour beoog. Met mijn oprechte interesse en het stellen van de juiste vragen weet ik mensen te raken. Jongeren lijken vooral mijn ‘oordeelloosheid’ te waarderen. Ze komen dan in beweging en durven de zoektocht aan te gaan.

In mijn vrije tijd ben ik graag te vinden in de (moes)tuin. Met mijn handen in de grond geniet ik van alles wat er groeit en bloeit. En vind ik rust in mijn drukke leven. Ik houd van ‘creëren’. Dit kunnen taarten en koekjes zijn die ik bak met één van mijn vier kinderen, nieuwe opdrachten voor een training, maar ook de meest ingewikkelde breipatronen.